Relatie


We willen allemaal het liefst een fijne en liefdevolle relatie of dit nu een partnerrelatie, een vriendschaprelatie of familierelatie is. We zien ook dat dit helaas niet altijd even makkelijk is als het lijkt. Je hebt altijd met verschillende individuen te maken, met hun goede en minder goede eigenschappen en die kunnen wel eens botsen met de jouwe. Zeker in een partnerrelatie is het hard werken en hoeveel mensen nemen hun relatie niet voor lief omdat ze denken niets te hoeven doen, want waarom zouden ze, het gaat toch goed zo?! Helaas werkt het zo niet, het is blijven investeren in elkaar.

 

Ook bindingsangst, verlatingsangst of onverwerkte pijn uit een vorige relatie kan de huidige relatie erg beïnvloeden. We leven nu in een maatschappij waar alles makkelijk moet gaan, dus als er een dal is dan gaan we uit elkaar. Terwijl als we ons zouden verdiepen in het dal, in de ander, in onszelf, er wel eens een veel hechtere relatie uit voort kan komen dan daarvoor.

 

Ik laat u inzien waar het "probleem" precies zit, maar ook hoe u er nu mee omgaat en hoe u er anders mee om kan gaan om gelukkiger samen verder te kunnen. U krijgt dus inzicht in wat er precies speelt en hoe u er met eigen inspanning iets aan kunt doen.